Κνωσσός

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Αργότερα ακολούθησαν ανασκαφές από τον ‘Αγγλο Sir ‘Aρθουρ ‘Εβαν (1900-1919 και 1922-1930) όπου ανακαλύφτηκε ολόκληρο το ανάκτορο, το οποίο ήταν πολυόροφο και κάλυπτε μια έκταση 20.000τμ. Στο παλάτι της Κνωσσού έχουν γίνει ευρείας έκταση αναστηλώσεις από τον Αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς. Εντύπωση προκαλούν η ποικιλία δομικών υλικών , τα χρωματιστά κονίασματα , οι τοιχογραφίες που διακοσμούν δωμάτια και διαδρόμους καθώς και οι ορθομαρμαρώσεις. Οι Μινωϊτες χαρακτηρίζονταν από υψηλές τεχνικές γνώσεις και πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις όπως για παράδειγμα οι φωταγωγοι και τα πολύθυρα σπίτια , οι χρήση δοκαριών για την ενίσχυση της τοιχοποιίας καθώς και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό σύστημα. Στο ανάκτορο ξεχωρίζει ο θρόνος του Μίνωα η τοιχογραφία του Πρίγκιπα με τα Κρίνα , το Μέγαρο της Βασίλισσας , και η τοιχογραφία του Κυνηγιού Ταύρου. Πολυάριθμα ευρήματα από το ανάκτορο αγγεία , σκεύη, ειδώλια, τα αρχείο των πινακίδων Γραμμικής Β΄ γραφής όπως και πρωτότυπα τοιχογραφιών φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

 

Knossos

 

Η Εταιρία

H EcoRentals είναι μία νέα εταιρία που μπήκε δυναμικά στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έδρα μας και στοιχεία της επιχείρησης.

Read more...

Ανακαλύψτε την Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο ( μετά την Κύπρο) της ανατολικής Μεσογείου είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και μπαίνει στην καρδιά των επισκεπτών της από την πρώτη ματιά.

Read more...

Αυτοκίνητα

Η Ecorentals διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, που μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας και να ταξιδέψετε ευχάριστα, άνετα και οικονομικά. Δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα οχήματα:

Read more...

Προσφορές

Στην σελίδα αυτή θα εμφανίζονται οι τρέχουσες προσφορές μας. Ανατρέξτε εδώ τακτικά για να ενημερωθείτε έγκαιρα και να επωφεληθείτε.

Read more...