Κούλες

Το ενετικό φρούριο ΚΟΥΛΕΣ βρίσκεται στην είσοδο του ενετικού λιμανιού στο Ηράκλειο. Πήρε το όνομα του από του Ενετούς ιδρυτές του που το αποκαλούσαν « Φρούριο στη Θάλασσα » (Castello a Mare ή Rocca a Mare ) όμως σήμερα έχει μείνει γνωστό με την τούρκικη ονομασία του Κούλες από το Su Kulesi. Είναι από τα πιο γνωστά μνημεία της πόλης και το σύμβολο του Ηρακλείου. Το φρούριο Κούλες ατενίζει αγέρωχο το Κρητικό Πέλαγος θυμίζοντας το μεγαλείο του ενετικού χάνδακα , ενώ στοιχειώνεται από θρύλους που  θέλουν στο εσωτερικό του να έχουν βασανιστεί φρικτά οι Κρητικοί επαναστάτες. Στην πρόσοψη του κάστρου απεικονίζεται το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου , το έμβλημα της Βενετίας. Η χρονολογική του περίοδος εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε την περίοδο της Αραβοκρατίας (9ος-10ος) ένω υπάρχουν σαφή αναφορές στην Βυζαντινή περίοδο (10ος-13ος) ως Castellum Comunis.

 

Koules-iraklion

 

Η Εταιρία

H EcoRentals είναι μία νέα εταιρία που μπήκε δυναμικά στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έδρα μας και στοιχεία της επιχείρησης.

Read more...

Ανακαλύψτε την Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο ( μετά την Κύπρο) της ανατολικής Μεσογείου είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και μπαίνει στην καρδιά των επισκεπτών της από την πρώτη ματιά.

Read more...

Αυτοκίνητα

Η Ecorentals διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, που μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας και να ταξιδέψετε ευχάριστα, άνετα και οικονομικά. Δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα οχήματα:

Read more...

Προσφορές

Στην σελίδα αυτή θα εμφανίζονται οι τρέχουσες προσφορές μας. Ανατρέξτε εδώ τακτικά για να ενημερωθείτε έγκαιρα και να επωφεληθείτε.

Read more...