Πόλη Ηρακλείου

Το Ηράκλειο πήρε το όνομα του σύμφωνα με τον μύθο , ο οποίος αναφέρει ότι η Ρέα  η μητέρα του Δια  ανέθεσε στους Κουρήτες τη φύλαξη του γιού της Δια προκειμένου να τον γλιτώσει από τον πατέρα του τον Κρόνο. Ένας από τους Κουρήτες λεγόταν Ιδαίος Ηρακλής φεύγει για την Ολυμπία και διοργανώνει μαζί με τα αδέρφια του αγώνα δρόμου. Ήταν ο πρώτος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε στον κόσμο και ο Ιδαίος Ηρακλής στεφάνωσε τον νικητή με ένα κλαδί από αργιελιάς. Αργότερα ο Ιδαίος Ηρακλής χάρισε το όνομα του στο σημερινό Ηράκλειο. Στην πρώτη Βυζαντινή περίοδο (4ος – 9ος μ.χ) το Ηράκλειο συναντάται με το όνομα ΚΑΣΤΡΟ ονομασία που δηλώνει μια μορφή οχύρωσης. Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη και η 4η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Βρίσκεται περίπου στην μέση της Βόρειας ακτής του νησιού και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Κρήτη όπως και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο . Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης έχοντας πάρει το όνομα του πιο γνωστού συγγραφέα της Κρήτης διεθνώς.

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 1. Πλατεία Ελευθερίας : Η μεγαλύτερη πλατεία του Ηρακλείου με την πύλη του Αγίου Γεωργίου, τη Νομαρχία και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
 2. Οδός Δαιδάλου : Εμπορικός δρόμος στο κέντρο του Ηρακλείου
 3. Οδός Κοραή : Τα καφέ της Πόλης
 4. Λιοντάρια ή Πλατεία Λιονταριών : Η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου εκεί όπου βρίσκεται η κρήνη Μοροζίνι και το περίφημο συντριβάνι με τα λιοντάρια.
 5. Μεϊνάνι : Η κεντρική διασταύρωση στο Ηράκλειο.
 6. Η κρήνη Μπέμπο : Μια θαυμάσια ενετική κρήνη δίπλα σε ένα τούρκικο μνημείο στην πλατεία Κορνάρου.
 7. Η πλατεία Κορνάρου : Η πλατεία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας του μεγαλύτερου κρητικού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου
 8. Άγιος Μηνάς : Καθεδρικός ναός και ο προστάτης του Ηρακλείου
 9. Λεωφόρος Καλοκαιρινού : η πλατιά στράτα του Ηρακλείου
 10. Βασιλική του Αγίου Μάρκου : Δημοτική πινακοθήκη στο Ηράκλειο
 11. Λότζια : Η ενετική Λότζια το κομψότερο ενετικό μνημείο στην Κρήτη.
 12. Άγιος Τίτος : Μεγαλοπρεπέστατος και επιβλητικός ναός του Αγίου Τίτου.
 13. Οδός 25η  Αυγούστου : Η οδός πλάνης όπως έχει καθιερωθεί είναι ο ομορφότερος δρόμος του Ηρακλείου
 14. Λιμάνι του Ηρακλείου : Το παλιό ενετικό λιμάνι και το νέο λιμάνι του ηρακλείου
 15. Κούλες : Σύμβολο της πόλης στο Ηράκλειο , ενετικό φρούριο στην είσοδο του λιμανιού
 16. Παραλιακή Λεωφόρος : Νυχτερινή ζωή στο Ηράκλειο , το Μπενάκι , ο ναός Πέτρου και Παύλου Δομηνικανών , το Μουσείο φυσικής ιστορίας , το Εμπορικό κέντρο Ταλως και το Παγκρήτιο στάδιο.
 17. Αρχαιολογικό Μουσείο : Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, στους χώρους του παρουσιάζεται ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης «ο Μινωϊκός Πολιτισμός». Το μουσείο του Ηρακλείου συγκεντρώνει εκθέματα από όλη την Κρήτη. Στις αίθουσες του εκτίθενται τεχνουργήματα από μινωϊκα ανάκτορα , κατοικίες , τάφους, σπήλαια εκτεθειμένα κατά χρονολογικούς περιόδους( από την Νεολιθική εποχή ως την Ρωμαϊκή περίοδο) σύμφωνα με τον τόπο που βρέθηκαν στην Κρήτη. Υπάρχουν επίσης ευρήματα όπως σαρκοφάγοι της Υστερομινωϊκής περιόδους , μινωϊκές τοιχογραφίες και πολλά αγάλματα με γλυπτά.
 18. Ιστορικό Μουσείο : Βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο και στεγάζει εκθέματα από την ιστορία της Κρήτης.

 

Η Εταιρία

H EcoRentals είναι μία νέα εταιρία που μπήκε δυναμικά στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έδρα μας και στοιχεία της επιχείρησης.

Read more...

Ανακαλύψτε την Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο ( μετά την Κύπρο) της ανατολικής Μεσογείου είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και μπαίνει στην καρδιά των επισκεπτών της από την πρώτη ματιά.

Read more...

Αυτοκίνητα

Η Ecorentals διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, που μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας και να ταξιδέψετε ευχάριστα, άνετα και οικονομικά. Δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα οχήματα:

Read more...

Προσφορές

Στην σελίδα αυτή θα εμφανίζονται οι τρέχουσες προσφορές μας. Ανατρέξτε εδώ τακτικά για να ενημερωθείτε έγκαιρα και να επωφεληθείτε.

Read more...