Πόλη Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο στα βόρεια παράλια του νησιού. Είναι μια πόλη με ανάμικτες επιρροές από Βενετσιάνικα , Ανατολικά και Κρητικά στοιχεία αρχιτεκτονικής , που δύσκολα συναντά κάποιος σε άλλη περιοχή. Εκτός του ιστορικού κέντρου , το Ρέθυμνο είναι γνωστό για την μακρύτερη παραλία της Κρήτης. Μια αμμουδιά 12 χλμ. Γεμάτη με ταβέρνες καφετέριες κατά μήκος της παραλιακής οδού. Στη δυτική πλευρά της πόλης το βενετσιάνικο λιμάνι και το εντυπωσιακό οχυρό «Φορτέτσα» θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Το Ρέθυμνο διαθέτει οργανωμένες παραλίες , εστιατόρια , μαγαζιά λαϊκής τέχνης , ταβέρνες , καφέ, παραλιακά club, και πολλά ιστορικά μνημεία . Η πόλη δημιουργεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλες τις ηλικίες.

 

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

1. Φορτέτσα : Η περίφημη Φορτέτσα είναι το πιο χαρακτηριστικό οικοδόμημα στο Ρέθυμνο. Κτισμένο πάνω σε ένα βράχο, στο λόφο Παλιόκαστρο στη δυτική πλευρά της πόλης. Πάνω στη Φορτέτσα υπήρχε κάποτε αρχαίος ναός της Θεάς Αρτέμιδος.
2. Η παλιά Πόλη : Η παλιά Πόλη βρίσκεται στο κέντρο του Ρεθύμνου με γραφικά στενά δρομάκια και βενετσιάνικα χτίσματα. Θα βρείτε πολλά μικρά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα , σουβενίρ για της αγορές σας αλλά και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες για να γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα .
3. Η Λότζια : Είναι ένα ενδιαφέρον βενετσιάνικο μνημείο της πόλης. Χτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Ήταν τόπος συναντήσεως των αρχόντων και των ευγενών στη περίοδο της Βενετοκρατίας ενώ με την κατάληψη του Ρεθύμνου από τους Τούρκους μετατράπηκε σε Τζαμί. Σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη .
4. Η Κρήνη Rimondi : Ένα Βενετσιάνικο μνημείο που κατασκεύασε ο ενετός Διοικητής Ρετούρης. Το νερό της Κρήνης τρέχει από τρείς κεφαλές λιονταριών. Ανάμεσα στους δύο κεντρικούς κίονες υπάρχει το έμβλημα των Rimondi.
5. Τζαμιά :
Α) Βελή Πασά : Βρίσκεται στη συνοικία Μασταμπά. Γύρω από το τζαμί υπήρχε τούρκικο μοναστήρι από το οποίο διασώζονται 13 συνεχόμενα κελιά μουσουλμάνων μοναχών.
Β) Νεραντζές : Πριν γίνει τζαμί ήταν η καθολική εκκλησία Santa Maria. Ξεχωρίζει ο μιναρές του που χτίστηκε το 1890 και εντυπωσιάζει για το ύψος του.
Γ) Καρά Μουσά Πασά : Στα χρόνια της Βενετοκρατίας λειτουργούσε ως μονή αφιερωμένη στο όνομα της Αγίας Βαρβάρας. Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το μοναστήρι σε τζαμί στο όνομα του Καρά Μουσά Πασά.
Δ) Η Μεγάλη Πόρτα : Το τζαμί χτίστηκε στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας και είχε αφιερωθεί στη Βαλιδέ Σουλτάνα , μητέρα του Σουλτάνου που κατέκτησε την πόλη.

 

Η Εταιρία

H EcoRentals είναι μία νέα εταιρία που μπήκε δυναμικά στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έδρα μας και στοιχεία της επιχείρησης.

Read more...

Ανακαλύψτε την Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο ( μετά την Κύπρο) της ανατολικής Μεσογείου είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και μπαίνει στην καρδιά των επισκεπτών της από την πρώτη ματιά.

Read more...

Αυτοκίνητα

Η Ecorentals διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, που μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας και να ταξιδέψετε ευχάριστα, άνετα και οικονομικά. Δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα οχήματα:

Read more...

Προσφορές

Στην σελίδα αυτή θα εμφανίζονται οι τρέχουσες προσφορές μας. Ανατρέξτε εδώ τακτικά για να ενημερωθείτε έγκαιρα και να επωφεληθείτε.

Read more...